Eindhoven marathon

Afgelopen weekend stond de stad in het teken van hét Eindhovense loopfeest van het jaar: de Marathon! Vele Galliërs hadden maandenlang naar dit evenement toegeleefd, en waren volop gemotiveerd om hun persoonlijke records aan te vallen op de 5 kilometer, 10 kilometer, halve of hele marathon, hun debuut te maken op een van deze afstanden, of gewoon te genieten van de geweldige sfeer.

Op zaterdag avond werd het evenement afgetrapt met de 10km Run By Night, waarop 5 Galliërs aan de start stonden. Kersverse leden Haris en Adomas konden voorin goed mee, en finishten op de 8e en 16e plek in sterke tijden van respectievelijk 38:15 en 40:04. Frank klokte een tijd van 43:11 en liet hiermee zien helemaal op de weg terug te zijn na veel blessureleed. Ook 2 Gallische dames trotseerden de donkere kilometers: Elke liep 51:04 en ook Inge dook met 59:33 knap onder het uur!

Op zondagochtend stond eenzelfde aantal Galliërs aan de start van de AON City Run, over 5 kilometer. Terwijl Nitin en Casper net onderweg waren voor hun hele marathon, probeerden Hannah, Awital, Bouke, Marvin en Wing deze afstand zo snel mogelijk af te leggen. Bouke wist na 19 minuten en 44 seconden als eerste de finish te bereiken, en Hannah liep een knappe tijd van 22:08. Marvin en Wing traden als technische atleten flink buiten hun comfortzone, maar maakten desondanks een hele sterke indruk. Dit gold ook zeker voor Awital, die zelfs haar debuut maakte voor Asterix! Nadat iedereen over de streep was begon het lange wachten op de twee marathonlopers. Casper kreeg het behoorlijk zwaar in de laatste 7 kilometer van zijn eerste hele marathon, maar kwam na ruim 2 uur en 50 minuten vol trots mét de Asterixvlag over de finish. Nitin liep, zeker gezien de warme omstandigheden, een zeer sterke wedstijd, en haalde met zijn eindtijd van 3:37:42 niet minder dan 16 minuten (!) van zijn Persoonlijk Record af: een superprestatie!

Terwijl de temperatuur langzaam maar zeker opliep tot 26 graden ging tenslotte de grootste groep Galliërs van de dag van start op de halve marathon: 11 Galliërs vertrokken om 21 kilometer lang de oktoberwarmte te trotseren. Michael stelde verstandig genoeg al vroeg in de wedstrijd zijn streeftijd bij, en wist hierdoor met 1:13:36 toch een pr van 2 minuten te lopen, waarmee hij op een prima zevende plek eindigde. Ook Tom kreeg het erg zwaar en moest al snel wat gas terugnemen, en met 1:22:52 miste hij uiteindelijk op slechts enkele seconden zijn pr. Henrik, die vorig jaar nog de hele marathon liep, en John liepen beide heel steady naar 1:33 en 1:36, al snel gevolgd door bijna-Galliër Britt, die zich met 1:41:23 heel knap tussen de snelste 50 vrouwen wist te nestelen. Ricky liep een prima tijd van 1:48:39, en Iris wist al vroeg in de wedstrijd dat een supertijd er met dit weer niet in zou zitten, maar wist toch nog knap onder de 2 uur te duiken net achter Vera die met 1:57:19 een zeer sterk debuut maakte! Dino en Ramon hadden een zware dag, maar wisten beide op doorzettingsvermogen de finish te halen. Sandra-Anna deed ondanks wekenlang blessureleed een hele dappere poging om de halve marathon alsnog te voltooien, maar moest helaas na 12 kilometer de strijd staken. Desondanks zijn we enorm trots op de moed en het doorzettingsvermogen waarmee ze aan de start verscheen!

Naast de vele lopers waren Michiel, Jelle, Inge, Marieke, Tijs, Bart, Daniel, Willem en Daan aanwezig op de wisselpunten van de estafettemarathon en hielpen ze de organisatie hiermee om van de Marathon Eindhoven 2018 een daverend succes met een paars tintje te maken.


  • Example