DES Dieprijt Cross Eersel

Op zondag 20 januari was het alweer tijd voor de 5e cross in van de Kempische cross competitie. Voor deze 5e cross reisde 6 Galliërs af naar het koude Eersel om daar, onder echt winterse temperaturen, de DES Dieprijt Cross te lopen. Allereerst werd de lange cross gelopen. Deze lange cross bestond uit 5 rondes van elk 2,1 km, wat de totale afstand bracht op 10,5 km. De lange cross werd gewonnen door ons gastlid Michael.

Hierna was het tijd voor de korte cross, de kortste afstand bestond uit één rondje van 2,1 km. Hier stonden Niek, Marvin, Marissa en Willem aan de start en ze werden gesupport door Michiel en onze eigen trainer Ton. Marvin ging als een echte sprinter in volle vaart van start, wat hem in het eerste gedeelte van de wedstrijd de koppositie opleverde. Helaas werd hij halverwege toch voorbijgelopen door enkele atleten, waaronder Niek. Niek liep een zeer constante wedstrijd, hij liep rustig naar Marvin toe en ging er vervolgens meteen overheen. Dit leverde hem een goeie 4e plaats op. Marvin had kwam op een redelijke achterstand, toch op een verdienstelijke 6e plaats binnen. Willem, die hoopte dat hij Marvin op in het laatste deel van de cross nog kon inhalen, moest genoegen nemen met een 7e plaats.

Bij de dames, die gelijk van start gingen als de heren voor de korte cross, liep Marissa naar een 1e plaats toe, waarna ze op het podium mocht komen. Nadat alle Galliërs hun prestaties hadden geleverd, wachtte er nog een heerlijk bakje erwtensoep op ze in de kantine. Dit kon natuurlijk niet ontbreken na deze winsterse cross!

Image
Image
Image
Image