NSK cross 2019

Afgelopen zaterdag gingen maar liefst 11 Galliërs naar het NSK cross in Amstelveen. De dag begon goed doordat alle sneeuwresten die de avond ervoor nog aanwezig waren opeens weg waren. Daarnaast was het opeens een stuk warmer buiten, wat het vooruitzicht om in een singlet te rennen een stuk aangenamer maakte.

Eenmaal in Amstelveen aangekomen kwamen we er al snel achter dat er ook een nadeel aan de verdwenen sneeuw zat; namelijk dat de sneeuw niet zomaar verdwenen was, maar was getransformeerd in een hoop water. Dit water maakte het parcours behoorlijk modderig en glad. Daarnaast lagen er op het parcours (bekend van de boscross) meerdere heuveltjes die meerdere malen op- en afgelopen moest worden. Dit klinkt als een pittige uitdaging, maar deze werd nog pittiger omdat veel van de heuvels spekglad waren! Dit zorgde voor leuke beelden voor de toeschouwers…

Bij de korte cross wist Jordi onder de Asterix mannen de overwinning te pakken (in totaal 7e), dankzij een wilde armzwaai techniek om in balans te blijven tijdens de afdalingen van de gladde heuvel. Marvin kwam kort na Jordi binnen en liet zien in erg goede vorm te zijn na met de mila/langeafstand groep mee te trainen! Kort na Marvin kwam Harry binnen die vervolgens gevolgd werd door Willem. Willem wist bij ongeveer de helft van de race voorop te lopen, maar bij de heuveltjes kreeg hij het toch een beetje zwaar. Een poosje later kwam sprinter Jelle binnen (die al erg veel zin heeft in de NSK sprintcross die Asterix in 2020 gaat organiseren). Hierna kwam Oscar (jaja een werper) binnen, die door gebrek aan spikes op een, erm, modderige wijze een van de laatste heuvels wist te overwinnen.

Bij de lange cross besloot Casper, ondanks een beschadigde enkel (vervloekte besneeuwde stoeprandjes), deel te nemen. Hij had zijn enkel helemaal vastgetaped, zodat alle in/eversie van zijn enkel geen kans kregen. Tijdens de cross bleek de voorzitter van Uros (Maastricht) helaas net iets beter getraind te zijn op de heuveltjes (is niet eerlijk want zij kunnen trainen op heuvels), maar Casper wist alsnog de tweede plek te bemachtigen! Tom vond het enkel-onvriendelijke parcours ook een beetje riskant, en wende zich tot compressiekousen voor dat extra beetje enkelstabiliteit. Sebastien liet zien dat hij veel hoogtemeters had gemaakt bij zijn familie in Frankrijk, en klaagde na afloop zelfs over de vlakke stukken. John was erg blij dat hij laatst wat trailschoenen op zn kop wist te  tikken bij de Run2Day uitverkoop (nu Ronnor), en kwam in een prima tijd binnen. Ramon had nog nooit op spikes gelopen, maar mocht een paar lenen van een bestuursgenootje. Dat ging uiteindelijk beter dan gedacht, want zonder al te stijve kuiten wist hij nog een Henrikje (net voor de finish iemand inhalen) te doen bij iemand van Uros!

Na de cross werd er na een tijdje wachten (waar de pindavoorraad van Aquilla werd geleegd) een grote hoeveelheid heerlijke curry genuttigd in de kantine van Phanos, waarna de meeste Galliërs het uitgaansleven in Amsterdam gingen uitproberen. Hierna kon er kort geslapen worden in het olympische stadion dat gevolgd werd met een rondleiding.

Al bij al een leuk wedstrijdje!

Running group of men
Image
Image
Image