NK 10 KM Schoorl

Midden in een periode van vele crosswedstrijden was het afgelopen zondag tijd voor de belangrijke wedstrijd 'Groet uit Schoorl'. En nee, dit is geen flauwe woordgrap, maar er wordt werkelijk vanaf Schoorl naar Groet gelopen. Groet uit Schoorl is tevens sinds enkele jaren het decor van het NK 10km op de weg, wat het een prestigieuze wedstrijd maakt. Voor onze Galliërs ligt deze wedstrijd ook niet echt om de hoek. Twee uur moet er met de trein gereisd worden, om vervolgens nog een half uur met bus naar de uiteindelijke bestemming te reizen. Toch vonden 4 fanatieke Galliërs deze reistijd geen probleem en stonden zij rond 14:30u aan de start van de wedstrijd.

Michael liep een werkelijke toptijd en tevens een dik PR van 31:14. Willem voelde zich niet topfit en startte daarom relatief rustig. Hierdoor kan hij onderweg wel veel lopers inhalen, maar bleef een echt goeie tijd achterwege. Hij liep uiteindelijk een degelijke tijd van 38:41.

Tom was te laat om zich in te schrijven voor het officiële NK, maar uiteindelijk wist hij toch nog een startnummer van iemand over te nemen. Gevolg hiervan was wel dat hij bij de recreanten moest starten, dit betekende 10 minuten later dan de senioren mannen die het NK liepen en 5 minuten later dan de senioren vrouwen die het NK liepen. Bij de senioren vrouwen liep Galliër Eline mee. Eline gaf van tevoren aan niet erg in vorm te zijn. Na de wedstrijd was ze dan ook niet geheel tevreden, maar dit kwam niet door haar tijd, ze finishte namelijk in een verdienstelijke tijd van 40:04. Tom, die namelijk 5 minuten later van start ging kwam namelijk in de laatste meters over haar heen (zie onderstaande foto). Dit leverde Tom een dik PR van 35:05 op en Eline een zuur gevoel. Uiteindelijk trok Eline haar zure gevoel ook weer weg en kon iedereen veel voldaan terugkeren naar het gezellige Brabant.

Image