Wedertcross 2019

Een echt crossweertje dat was het zeker, afgelopen zondag in Valkenswaard. Ondanks dat het met bakken uit de lucht kwam stonden er een aantal Galliërs gewoon aan de start. Op de lange cross waren het Ramon en John die de eer van Asterix hoog gingen houden en de regen trotseerde. Met maar liefst 5 grote ronde in het vizier, en nieuwe spikes voor Ramon, gingen ze vol goede moed op zoek naar de startlijn.

Hier hadden ze beide een goede positie ingenomen, tot bleek dat het startschot niet ging waardoor onze eerlijke Galliërs een aantal plekken verloren. Ramon werkte zich hard naar voren, en probeerde John voor te blijven. John kwam halverwege nog gevaarlijk dichtbij Ramon, maar uiteindelijk viel er in de laatste ronde toch een gat, en kwamen de heren op een 5e en 6e plek over de finishlijn.

Toen de regenwolken overgetrokken waren was het tijd voor de korte cross. Casper, gastlid Lorens en mooi-weer-loopster Mirna stonden hier aan de start. Toen het startschot klonk sprintte de voorhoede weg, en werden gelijk de posities gekozen. Casper werd achterna gezeten door de Nederlands kampioen Beerchase. Maar uiteindelijk spurtte hij gestaag naar de 1e plek bij de mannen senioren. Lorens had de ronde al verkend, maar merkte ook dat het er wat drassiger dan normaal bij lag, en eindigde op een prima 5e plek. Mirna liep mooi om de plassen heen om ook een 5e plek veilig te stellen bij de vrouwen senioren.

Met een heerlijke plak cake, mandarijn en een kop koffie of thee achter de kiezen, gingen onze Galliërs daarna weer huiswaarts richting Eindhoven.

Image
Image