Karpencross 2019

Met een prachtig weertje namen afgelopen zondag maar liefst 6 Galliërs deel aan de Karpencross in Eindhoven. Dit is natuurlijk bijna een thuiswedstrijd aangezien het parcours op onze atletiekbaan start/finisht. Dit gecombineerd met het mooie weer zorgde ervoor dat er een grote hoeveelheid supporters op been waren. Zo stond Sebastien hard aan te moedigen (en sneaky Dommelloop flyers uit te delen), Ton goeie hardloop tips te geven en later kwamen Jelle (hardlopend), Niek, Michiel en Arne ook ff kijken bij de wedstrijd.

Het eerste onderdeel dat gelopen werd was de lange cross. Hier gingen Vera, Adomas, Henrik, gastlid Michael, Carmen en Tom van start. Iedereen genoot heerlijk van de zon, en hoewel het parcours in eerste instantie niet heel modderig leek, bleek het gestamp van vele recreanten en deelnemers ervoor te zorgen dat een gedeelte van het parkoers toch wel redelijk glad en modderig werd gedurende de ochtend.

Adomas had na een rondje parkoers verkennen bij de start een snelheid 15km/h in zijn hoofd, die hij uiteindelijk goed wist vol te houden en ervoor zorgde dat hij eindigde als 15e tussen redelijk wat snelle lopers. Henrik hield zich nog een beetje in omdat hij dit weekend ook een wedstrijd gaat lopen. Uiteindelijk liep hij met een fashionable zonnebril Carmen te hazen. Helaas verloor Henrik opeens zijn tijdwaarneemchip waardoor hij een klein stukje terug over het parkoers moest om zijn chip te zoeken (hij noemde het zelf een kleine delay), ondanks alles wist hij als 17e (met zijn chip in zijn hand) over de finish te komen. Tom en Carmen waren door Willem overgehaald om mee te doen zodat er precies genoeg unieke deelnemers van Asterix (30) waren om in de loting van het crosscircuit voor 30 dinerbonnen te komen (die we niet hebben gewonnen verdorie). Tom liep lekker steady zonder spikes te genieten van de zon (over het zonder spikes gedeelte had hij toch wel een klein beetje spijt toen het parkoers opeens modderig werd) naar een 9e plek. Carmen bleek stiekem ook te kunnen crossen, en wist zelfs eerder dan alle Asterix mannen over de finish te komen (oké, de vrouwen moesten een rondje minder maar dan nog)  en finishte 2e bij de senioren. Vera kon haar tempo lekker constant houden en wist ook als 7e vrouw over de finish te komen!

Bij de korte cross stond een behoorlijk onuitgeruste Marvin aan de start. Marvin had namelijk de hele nacht in een bus gezeten zodat hij aan de Karpencross zou kunnen meedoen(toch?). Hij sprintte hard weg als eerste man, maar merkte al gauw dat het slaapgebrek en een weekje wintersport misschien toch wel een effect hadden op zijn lichaam. Hij wist uiteindelijk als 6e man te finishen, maar verzekerde daarmee (volgens Michiels ultrasnelle berekeningen) een tweede plek bij het cross circuit klassement.

Met deze cross is het circuit14 crossseizoen weer afgesloten, en ik denk dat ik voor alle deelnemende Galliërs spreek als ik zeg dat we hebben genoten van alle crossjes in de regio, volgend jaar weer!

 
Image