VIB-trimloop

Afgelopen zondag reisden Awital en Sandra-Anna in alle vroegte af naar Maarssen om daar deel te nemen aan de VIB-trimloop. Dit is een hardloopwedstrijd in recreatiegebied de Maarsseveense Plassen waarbij je zelf mag kiezen hoeveel rondes van 5km om de plas je loopt. Beide gingen voor 5km omdat ze hun PR graag wilden aanscherpen. Tijdens het inlopen was het nog erg fris, maar ze merkten al snel dat de warme zon begon te schijnen en dat een extra laag kleding en handschoenen niet nodig waren. Awital wilde maximaal 25 minuten lopen en hoopte op een tijd onder de 24 minuten. Ze besloot om voor de pacers te gaan lopen zodat ze wist dat ze goed zat zolang ze niet werd ingehaald. Ze heeft zichzelf tot het uiterste gedreven met een waanzinnige tijd van 23:20 als resultaat. Een ontzettend mooi PR waar ze heel erg trots op mag zijn!

Sandra-Anna is pas net weer aan het hardlopen na 5 maanden geblesseerd te zijn, en hoopte om rond de 32 minuten te finishen. Ze besloot om de pacer van 6’00 te volgen zolang ze het vol kon houden. Ondanks dat de pacer veel sneller liep (5’50 en op sommige stukken zelfs 5’35) kon ze het lang volhouden. Pas na 3,6 kilometer moest ze de handdoek in de ring gooien door een pijn in haar schouder die niet wilde zakken. Na 100 meter wandelen is ze op haar eigen tempo (met de groep nog in het vizier) verder gegaan. De laatste 500 meter heeft ze aangezet en met een eindsprintje kwam ze in een tijd van 30:19 over de finish wat ook voor haar een nieuw PR is. Tijdens de Dommelloop zal ze dus zeker onder de 30 minuten gaan duiken. Sandra-Anna was ook een geluksvogel die in de prijzen viel; ze won een €20,- giftvoucher voor Run2Day. Na een welverdiende pannenkoek keerden ze weer huiswaarts naar Eindhoven.

Image