Bellefleur Taartenparty

Afgelopen dinsdag 26 maart was het weer zover, en vierde ons damesdispuut Bellefleur haar tweede taartenparty. De traditie bij dit dispuut is dat nieuwe leden een zelfgebakken taart moeten inleggen om lid te mogen worden. Dit jaar resulteerde dit in maar liefst 6 taarten. Dit was voor het 16-koppige dispuut ietwat veel en dus resulteerde dit in de tweede Bellefleur taartenparty!

Met aarbeienkwark-, chocolade-, appelkruimel-, red velvet-, monchoutaart, appel cheesecake en als aanvulling hierop nog brownies, waren onze Galliërs uitgenodigd om toe te slaan onder het genot van wat fris en bier. 

Nadat de Galliërs de taarten verslonden hadden, was het tijd voor een typisch spel voor op deze avond; de Jongens tegen de Meisjes! Wie o wie zou als sterkste uit de strijd komen?

Het spel begon met natuurlijk het typische letterpakkenspel. De twee damesteams bleken hier goed uit de voeten te kunnen en pakte gelijk een voorsprong op de mannen, waarna we toe waren aan het volgende spel;90 seconds, een variant op het populaire 30 seconds spel. De mannen en vrouwen waren hier precies aan elkaar gewaagd.

Bij het derde spel, ‘de mat op’, kwamen de mannen terug tot op één punt achterstand. Dit was mede te danken aan het fanatieke spel van het eerste mannenteam. Op aanvraag van de mannen werd het laatste spel vervangen door zes (zeven) vaasjes op en af. Met Jasper en Stefan waren de mannen in het voordeel, maar de dames lieten zich niet kennen, en eindigde slechts 1 biertje achter het mannenteam, dit resulteerde dus in een gelijkspel voor het gehele spel.

Na deze avond ging iedereen met een volle buik weer naar huis. En nu is het afwachten tot de volgende keer, want natuurlijk, er moet nog even bewezen worden dat de dames toch wel echt beter zijn dan de jongens!

xx Bellefleur!

Image
Image
Image
Image
Image