The Greatest Gaul

Op 28 maart vond weer de meest spannende wedstrijd van het jaar plaats om te bepalen wie de titel ‘beste Galliër van 2019’ mag dragen. Deze competitie, waarbij in voorgaande jaren nog op zoek werd gegaan naar de sterkste Galliër, bestonden uit vijf onderdelen. Welke onderdelen dit zouden zijn bleef nog tot op het laatste moment een verrassing. Acht strijdlustige kandidaten (Robert, Tom, Ramon, Willem, Carl, Sebastian, Sandra-Anna en Britt) hadden zich aangemeld om te gaan strijden voor deze titel. Het eerste onderdeel bestond uit een parcours waarbij vele rondjes gedraaid moesten worden om pionnetjes, een speed ladder overwonnen moest worden en vervolgens nog een slalom om pionnen heen voordat er een sprintje tot de eindstreep getrokken kon worden. Bij de eerste kandidaat werd al duidelijk dat het natte gras erg glad was en slipgevaar veroorzaakte. Hierdoor konden de deelnemers helaas niet voluit gaan in hun eindsprint, maar met een zeer scherpe tijd was Robert de snelste. In de tweede test moesten de kandidaten in een squat positie gaan staan terwijl ze een leeg kratje bier met gestrekte armen horizontaal vasthielden. Om het nog moeilijker te maken werd er na 20, 40 en 60 seconden en kratje bijgezet zodat ze uiteindelijk met vier kratjes zo lang mogelijk moesten blijven staan. Tot iedereens grote verbazing (maar met name die van haarzelf) was Sandra-Anna degene die het langst bleef staan. Tijd om de armen en benen te laten rusten kregen ze niet, want ze moesten meteen door naar het derde onderdeel; spijkerbroek hangen zonder spijkerbroek. Oftewel, zo lang mogelijk aan de rekstok blijven hangen. De sterksten mochten het tegen elkaar opnemen en uiteindelijk bleef wederom Robert het langste hangen. Daarna werd er kogel gestoten, maar dan net even wat anders. Drie ballen van ieder zo’n 2/3 kilo per stuk moesten zo ver mogelijk worden gegooid. Carl had hierbij de beste techniek waardoor zijn bal het verste weg vloog. Het bleef nog even spannend of het laatste onderdeel wel uitgevoerd kon worden, maar na de trekhaak van Ramon’s auto gevonden te hebben kon hij toch doorgaan. Zijn auto mocht namelijk de parkeerplaats over gesleept worden terwijl Jordi een poging deed om hem terug naar het beginpunt te rijden. Oscar was hierbij de snelste, maar helaas deed hij niet mee. Bij de prijsuitreiking werd bekend dat Ramon als 3e is geëindigd bij de mannen met twee punten verschil op Carl die 2e werd. De beste mannelijke Galliër is Robert geworden met een verbluffende score van 468 punten. Bij de dames werd Britt net gepasseerd door Sandra-Anna die de beste vrouwelijke Galliër werd. Hun overwinning werd daarna gevierd op Stratumseind tijdens de Monthly Night out.
Image