2e competitie wedstrijd

Terwijl sommige Galliërs nog amper waren bijgekomen van de Asterix Baanwedstrijd of het aansluitende NK Beerchase, stond afgelopen zondag alweer de tweede wedstrijd van de landelijke competitie op het programma. Deze keer moest er extra hard gewerkt worden, want terwijl de dames en heren van de derde divisie afreisden (lees: fietsten) naar Helmond, speelde Asterix zelf gastheer voor de tweede divisiewedstrijd! Een belangrijk moment dus voor alle Galliërs om hun beste beentje voor te zetten, als atleet of als vrijwilliger.

Slechts 2 mannen waren in Helmond aanwezig om de Gallische eer te verdedigen, maar zij presteerden voor een heel team. Als eerste verpulverde Michiel zijn Persoonlijk Record bij het kogelstoten met maar liefst anderhalve meter. Ramon deed daar op de 1500 meter nog een flinke schep bovenop door, na zijn PR van een week eerder, nog eens 10 seconden van zijn beste tijd op de 1500 af te halen, en zelfs onder de magische grens van 4:30 de finish te halen. Binnen het vrouwenteam traden Vera en Iris flink buiten hun comfort zone door zich te wagen aan de sprintnummers, maar dat pakte prima voor hen uit, met tijden van 32,45 en 35,83. Ook op de lange loopnummers werd heel steady gepresteerd, met Hannah die op de 800 meter nipt naast de ereplaatsen greep, en Carmen en Melissa die ondanks de harde wind en wat pijntjes heel sterk liepen op de 3 kilometer: 11:11 om 12:01! Maar de echte heldin van de dag werd Mirna, die zich weer eens aan de gevreesde 400 meter horden waagde, en dit zeker niet onverdienstelijk deed: 1:23,33.

Ondertussen werd ook in Eindhoven meer dan uitstekend gepresteerd. De basis hiervoor werd gelegd door Tom, die zich na weken van intensieve voorbereiding waagde aan de 3000 meter Steeplechase, en in een prima tijd en tegen ieders verwachting in zonder blessures de finish wist te halen! Dit leek het hele team een flinke boost te geven, want Jordi verpulverde vervolgens zijn PR op de 400 meter door tegen zichzelf te zeggen ‘dat hij eens een keer door moest lopen’, op de voet gevolgd door Wim met 56,10. Robert ‘het puntenkanon’ was flink op stoom en haalde met zijn opgetelde prestaties van het verspringen, hoogspringen en de 400m horden niet minder dan 2249 punten binnen voor het team. Rik en Oscar leverden prima smijtwerk af op het speerwerpen en kogelstoten met een opgetelde afstand van 53 meter, en Matthijs en Marvin kwamen prima mee in hun series 100 meter met snelle tijden van 12,19 en 12,80 seconden, ondanks de harde tegenwind. Als klap op de vuurpijl wisten Willem en Casper allebei hun series van het afsluitende individuele loopnummer, de 1500 meter, met gemak te winnen!

Dankzij de massaal aanwezige vrijwilligers was de baan na het laatste onderdeel in een oogwenk opgeruimd, zodat iedereen snel en voldaan kon aanschuiven aan de afsluitende BBQ. Met nog één competitiewedstrijd te gaan staan de competitieteams van Asterix er prima voor

Image