Zilver Marissa en Finaleplek Casper op NK!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de NK atletiek, met in totaal 4 Galliërs aan de start. Op vrijdag beet gast-atlete Maaike de spits af op de 400m. In een nieuw persoonlijk record van 57.46 plaatste ze zich als een van de tijdsnelsten voor de halve finales, welke later op de dag gepland stonden. In deze halve finale had ze wat last van de sterke wind maar liep alsnog naar een verdienstelijke tijd van 59.36 naar de 15e plek. Naast Maaike stond ook Harry op vrijdag aan de start bij de 400mh. Na een generale in Utrecht, waar het technisch goed ging maar hij niet helemaal uit kwam, was hij klaar om nu te gaan voor een PR. Helaas maakte hij bij de eerste horde al een misstap en kwam hij daarna niet helemaal lekker in zijn tempo. Uiteindelijk toch mooi 22e geëindigd. Dat PR zit er zeker nog wel in.

Op zaterdag was het tijd voor onze twee MILA atleten, Marissa op de 800m en Casper op de 1500m. Voor Marissa was het een kwestie van bij de eerste 2 lopen en uiteindelijk liep ze gecontroleerd naar de kwalificatie op de 800m in een, voor haar, simpele 2.14.72. Casper was als 12e geplaatst en wist dat hij de race hard moest maken om kwalificatie af te dwingen. Door lekker suïcidaal kopwerk wist hij naar een tijd van 3.52.56 te snellen, waarmee hij zich als 10e kwalificeerde. Op zondag tijdens de finale wist hij in de steeds snellere rondjes prima mee te lopen en uiteindelijk resulteerde dit in een 8e plek, waarbij hij grote namen als Robin van Riel en Nick Marsman achter zich liet. Super prestatie!

Na Casper was het tijd voor de finale van Marissa, met de 2e persoonlijke beste tijd van de deelnemers was Marissa vastberaden weer een podiumplek te veroveren. Na een easy 300m, besloot de favoriet Britt Ummels een flinke versnelling in te lassen, en was onze Marissa de enige die nog kon volgen. Met tussen 400 en 600m een tijd van 28.5sec lag het tempo moordend hard, en was het uiteindelijk toch Britt die aan het langste eind trok. Marissa kwam in een snelle 2.07.59 over de finish, ZILVER! Wij zijn erg benieuwd wat dit seizoen haar nog kan brengen.

 

Na dit NK is het voor onze atleten tijd om te genieten van de vakantie. Maar natuurlijk zullen de trainingen gewoon door gaan. Op naar het NSK teams.

Image
Image