Reünie Asterix

Een week geleden, op 31 augustus was het eindelijk zo ver. De Asterix Reünie, na 50 jaar weer een dag waarop alle Galliërs samen konden komen om te vieren dat hun lievelingsvereniging nog steeds springlevend is. Met maar liefst 114 aanmeldingen kon het niet anders dan dat het een succes werd. Om half 3 werden de Galliërs begroet, en vlak daarna startte de warming-up voor de vijfkamp onder leiding van niemand minder dan Kees
Lepoeter.

Na de warming-up was het tijd voor de vijfkamp, en waar menigeen uit nostalgie zijn oude Asterix kledij had aangetrokken, was dit niet meer aan iedereen besteed. Er werd gesprint, gesprongen en de Galliërs streden voor wat ze waard waren. Met een biertje tussendoor, en waar een enkeling in zijn tweede poging tweemaal zo ver wist te springen, was er voor ieder
iets positiefs te behalen, maar uiteindelijk kon er natuurlijk maar één winnaar zijn. Namelijk bij de mannen Rik, en bij de vrouwen Nicole.

Het startte allemaal om half 4 met de series 100m. Bij de vrouwen was het gelijk Nicole die aan de leiding ging, met een 100m in 13.9. Die voorsprong behield ze en met ook de winst op het kogelstoten en het speerwerpen wist ze te winnen voor Nicky en Suzanne.

Bij de mannen was de strijd wat spannender. Zou het gaan tussen de huidige leden? Of kunnen onze oud-leden voor een verrassing zorgen? Bij de 100m werd de toon gezet door Willart, die in 11.8 iedereen wist voor te blijven. Deze voorsprong kon hij helaas net niet vasthouden, mogelijk had het biertje halverwege de 1000m hier ook mee te maken?
Na het speerwerpen was het duidelijk dat Rik aan de leiding ging, met een afstand van maar liefst 47m18, en ook op verspringen 5m51 behield hij voorsprong voor hij de 1000m in ging en uiteindelijk wist te eindigen met 2421 punten!! Carl wist met behulp van een goede 100m, en een prima verspringen nog in de buurt te komen, maar moest uiteindelijk Rik 200 punten voor zich dulden. Beide hadden een geruime afstand op de rest van het veld, waarbij Oscar als 3e wist te eindigen met 1773 punten.

Na de vijfkamp was er geen tijd voor rust, gelijk werd er verder gegaan met de medley estafette waarin teams achtereenvolgend 1200m, 400m, 800m en 1600m aflegde. Lange tijd ging het team met oud-Galliiërs aan de leiding, maar werd tijdens de 800m toch ingehaald door Tom en zijn chicks.

Na dit alles werd er gedoucht en gebarbecued. En voor wie nog niet vol genoeg zat werd er natuurlijk een bierestafette georganiseerd. Het tempo lag hoog en hoewel er maar 3 biertjes genuttigd hoefde te worden, was het zwaar zat. Toen Joris eindelijk de finish over was, was het tijd voor een feestje! Onderbroken door ook nog eens de door Archaix georganiseerde rumchase. Waarna het echte feest van start kon gaan. Rond half 3 ’s nachts was het grote feest eindelijk ten einde, en vertrok iedereen huiswaarts.