Eindhoven Marathon

Na 2 weken perfect hardloopweer, brak de dag van de marathon aan. Echter was het uitgerekend precies deze dag broeierig warm, al was het in de ochtend nog wel te doen. Het spits werd afgebeten door de 5km lopers. Met 4 vrouwen en 3 mannen aan de start was Asterix gelijk goed gerepresenteerd. Ramon, Marvin, Melissa, Anne en Hannah stoven weg terwijl Mirna en vooral Wing nog even een stuk van de mensenmassa voor moesten laten gaan. Na 5 km was het Ramon die als  eerste Galliër en als 10e man (Heuuuj top 10) binnen kwam, gevolgd door Marvin op de 11e plek. Van de vrouwen kwamen de eerste drie genoemden binnen de top 10 over de finish, met als eerst Melissa als 7e, Anne als 8e en Hannah als 10e. Daarna kwamen de echte loopgenieters binnen, Mirna en Wing. Wing, echte levensgenieter die hij is, ging gelijk naar een kapsalon op zoek en gelukkig heeft die deze ook gevonden. Netjes verdiend!

Na de 5km was het tijd voor de echte bikkels van vandaag, de marathon stond namelijk op het programma. 3 Galliërs (Koen, Jasper en Haris) durfden het aan om de 42.2km door Eindhoven te lopen. Waar het tijdens de start nog een lekker temperatuurtje was, liep te temperatuur gedurende de wedstrijd op en dit was ook te zien aan het tempo van de Galliërs.  Geen van alle konden ze het tempo waarmee ze van start gingen volhouden. Desalniettemin wisten ze wel allemaal onder de 3,5 uur te lopen wat een geweldige prestatie is gezien de omstandigheden!

Hierna stond de halve marathon op het programma. Naast de zonkracht ging tijdens de halve marathon ook de wind nog parten spelen, met precies dan ook nog ff een piekje in de windkracht… Heel veel Gallïers begonnen vol goede moed aan de 21.1km, met iedereen iets bijgestelde verwachtingen in verband met de warmte. Er was een onofficiële 1:40 Asterix pace groep opgericht, met Willem als main pacer. Carmen, Henriëtte, Bouke en Bram gingen fanatiek mee met deze groep (met sommige een ietsje aangepast startnummer zodat iedereen in dezelfde startgroep kon starten). Echter bleken de temperaturen en winden ietsje te veel, waardoor sommige Galliërs toch ietsje moesten toegeven en niet konden bijblijven. Hoewel Willem in eerste instantie zei dat dit een gemakkelijk duurloopje zou zijn, bleek zelfs hij het redelijk zwaar te krijgen tegen het eind. Waarbij hij zelfs iets over vermoeide benen zei na afloop. Tom, Finn, Niek, Mark, Henrik en Domingos hadden hun doelen misschien niet genoeg bijgesteld ivm de weersomstandigheden, waardoor zij in de 2e helft hun tempo ietsje moesten bijstellen maar nog steeds in zeer respectievelijke tijden wisten te finishen. Adomas, John, Blazej, Ruth, Iris en Vera bleken iets verstandiger te zijn gestart. Hoewel ook zij het zwaar kregen konden zij wel hun tempo volhouden waardoor ze allemaal erg sterk over de finish kwamen.

Tegen half 4 ´s middags, terwijl de temperatuur zijn hoogtepunt bereikte en de halve marathonlopers (bijna) allemaal hun welverdiende medaille hadden opgehaald, was het laatste woord aan de lopers op de 10 kilometer. Vijf Gallische mannen stonden aan de start om op dit onderdeel de strijd aan te gaan met de elementen, de klok en natuurlijk elkaar: Sebastién en Casper, die van tevoren nog even waren gaan shoppen voor prestatiebevorderende middelen, en Robert, Harry en verrassing van de dag Daan, die na een ochtend als vrijwilliger geïnspireerd waren om zelf voor een snelle tijd te gaan.  Nadat het nodige geduld was opgebracht (de start werd een kwartier vertraagd) begon een zware race vol barrières, zoals klinkertjes, tegenwind, scherpe bochten en vooral heel veel halve marathonlopers die de laatste 5km moesten worden ingehaald. Blijkbaar was de politie op de hoogte van de prestatiebevorderende middelen, want Casper kon in de luwte van een politiemotor met sirene door de stad, en wist daardoor de winst te pakken, in 32:05. Sebastién had die luxe niet, maar maakte uitstekend gebruik van zijn wendbaarheid en wist een zeer strakke 35:56 neer te zetten, goed voor een zesde plaats in totaal! Harry kwam als 28e over de streep en baalde aanvankelijk van zijn brutotijd, totdat die goed bleek te zijn voor een heel satisfying nettotijd van 39:59. Robert bewees maar eens te meer dat technische atleten ook prima kunnen lopen, en Daan aka Anita liep met zijn op de zwarte markt gekochte startnummer ondanks zijn zware benen een prima tijd van 43:21, wat bijna goed was voor een officieuze podiumplaats bij de vrouwen. Tot slot liep ook Inge naar een goeie tijd van 54:00.

Name Achievement
5k Ramon 18:36
Marvin 19:23
Melissa 21:04
Anne 21:34
Hannah 21:50
Mirna 25:35
Wing 34:58
Hannah 22:01
10k Casper 32:05
Sebastién 35:56
Harry 39:59
Robert 40:51
Daan 43:21
Inge 54:00
Half Marathon Tom 1:19:19
Adomas 1:23:34
John 1:29:26
Blazej 1:30:09
Finn 1:32:19
Niek 1:33:50
Henrik 1:34:48
Willem 1:39:01
Carmen 1:39:01
Mark 1:39:33
Ruth 1:47:13
Henriëtte 1:48:00
Domingos 1:56:29
Vera 1:59:22
Iris 1:59:53
Bouke 2:08:49
Bram 2:08:51
Tessa 2:16:24
Sandra-Anna 2:30:31
Marathon Koen 3:09:33
Jasper 3:12:49
Haris 3:28:01
  • Example
  • Example