NSK Weg

Na een gezellige Actieve Leden Activiteit op vrijdag met de nodige alcoholische consumpties reisden 3 Galliërs niet al te fris en fruitig dapper af naar Wageningen om het paars te vertegenwoordigen tijdens het NSK Weg. Voordat Ramon van start ging op de 10 km en Harry op de 5 km werd Oscar al aan het werk gezet als verkeersregelaar langs het parcours. Dit bleek na een lange nacht nog een zware taak te zijn, maar gelukkig hebben alle lopers veilig het parcours af kunnen leggen.

Vervolgens was het de beurt aan Ramon om op de 10 km de strijd aan te gaan met zo'n 50 andere lopers. Met als doel om dus net onder de 40 minuten te finishen startte Ramon zich strikt houdend aan één tempo dat uiteindelijk goed vol te houden was waarop hij besloot om met nog 2 km te gaan een flinke versnelling in te zetten naar de finish toe.

Inmiddels was elders op de campus van Wageningen Harry, 20 minuten later, gestart aan de 5 km. Vastberaden startte Harry met twee snelle kilometers waarna het flink strijden werd naar de finish toe. De parcoursen waren zo ingedeeld dat met 500 meter te gaan de 5 en 10 km samen kwamen. Hierdoor gebeurde het dat Ramon, inmiddels bezig met de versnelling, precies achter Harry kwam te lopen toen de twee parcoursen samen kwamen. Niet veel later had Harry door dat er iets paars hem achterna aan het zitten was en zo ontwikkelde zich nog een lange eindsprint tussen twee lopers die eigenlijk in andere wedstrijden zaten! Uiteindelijk wist Harry Ramon voor te blijven en liep op de 5 km naar een tijd van 18:13, goed voor een 8e plaats. Ramon volgde net na Harry en finishte zijn wedstrijd in 38:13, wat hem de 5e plaats opleverde. Beiden het doel bereikt ondanks de nog merkbare katertjes en voor Ramon een mooi PR van ruim 2 minuten!

Hierna gaven de Galliërs het nieuwe bestuur van Tartlétos een opvoedlesje door hun op de grond liggende mascotte te brassen. Waardige opvolgers van hun voorgangers die ook regelmatig de mascotte mee naar Eindhoven lieten nemen.
Nadien werd de 4x40 Baguette Estafette nog gelopen en met een goed gevulde maag met nasi gaven de Galliërs uiteraard ook nog acte de présence op de afterparty. Laat in de nacht werd nog de zoektocht naar een kebabzaak in Wageningen ingezet en niet zonder succes, waarna het tijd was om weer af te reizen naar Eindhoven samen met Mascotte Cheetos. Tartlétos bedankt voor de organisatie en we zien jullie binnenkort terug in Eindhoven ;)!

Image
Image
Image