Sylvestercross 2019

Oudejaarsdag is een dag van tradities, oliebollen, vuurwerk, champagne, maar natuurlijk ook de jaarlijkse Sylvestercross in Soest. Drie Galliërs reisden af naar deze nationale cross, bekend en gevreesd vanwege de stroken mul zand die deel uitmaken van het parcours.

Aan de start van de korte cross stonden Job en Ramon klaar om 3.2 km over de Soeste Duinen en door het bos af te leggen. Na een knetterharde start door het zand bevond Job zich ergens midden in het veld, een stukje voor Ramon. Onderweg was het druk positie kiezen en werden een aantal lopers gepasseerd die een boom van dichtbij bekeken hadden of om een andere reden op de grond lagen. Job bleek de race goed ingedeeld te hebben en kwam in dit veld met een aantal Nationale toppers tot een 45e plek, mooi halverwege de circa 90 deelnemers. Ramon, net terug van een paar weken vakantie, liep zijn eerste korte cross op dit niveau en vocht zich op het laatste stuk door het zand nog langs 4 lopers waardoor hij 69e eindigde.

Vervolgens was het de beurt aan Koen die de 3 rondjes tijdens de prestatieloop aandurfde, evenals oud Galliër Elke. Dit betekende ook dat zij 3 keer bijna een halve kilometer door mul zand moest ploeteren. Uiteindelijk had Koen rond de 40 minuten nodig om de 9 km af te leggen, gevolgd door Elke op enkele minuten. Een mooi en sportief einde van het jaar!

Image
Image
Image