Dommelloop 2019

Op 4 april vond weer de jaarlijkse Dommelloop plaats op het TU/e terrein. Dit is een wedstrijd georganiseerd door leden van Asterix waarbij deelnemers 5 kilometer, 10 kilometer of een relay van 4 x 2,5 kilometer kunnen lopen. Er was ook een leuke kidsrun van 800 meter gepland, maar helaas waren er hier geen deelnemers voor waardoor deze niet is doorgegaan. Gelukkig waren er wel meer dan genoeg deelnemers voor de andere afstanden.

Bij de mannen won gast-lid van Asterix Michael Beuwer het goud op de 5 kilometer, het zilver ging naar Hichame Frej van Running Team Eindhoven en Oscar Mulder van Eindhoven Atletiek nam het brons mee naar huis. Bij de studenten nam Asterix lid Fin Timmermans plaats op het hoogste podium, Willem Verhoeven (ook Asterix lid) stond een treetje lager, en op de derde plaats was Jeroen Janse geëindigd. Bij de vrouwen won Serena Tielbeek goud op de 5 kilometer, ging Anita Ophey er met het zilver vandoor en was het brons voor Marcella Gunther. De studenten vrouwen 5 kilometer werd gewonnen door Luca Reniers van Tartélos, gevold door een tweede plaats voor Asterix lid Carmen Reep en de laatste die op het podium deelnam was Hannah Clercx, ook Asterix lid.

De 10 kilometer voor mannen werd gewonnen door Rob Rutjes, de tweede plaats was voor Mathijs Maas, en de derde plaats ging naar Jim Portegies van Eindhoven Atletiek. Bij de studenten won Tom Reep van Asterix het goud, ging het zilver naar Adomas Repys van Asterix, en was het brons voor Blazej Manczak. De eerste vrouw op de 10 kilometer was Hannah Oldroyd van Haag Atletiek, de tweede vrouw was Maryll Koenraadt, en op de derde plaats eindigde Laura Huijbregts van Eindhoven Atletiek. Bij de studenten vrouwen 10 kilometer ging het goud naar Eline de Jong, het zilver naar Henriëtte Eijking en was het brons voor Hong Zhen van Asterix.

De estafette werd gewonnen door ‘Team Bas’ bestaande uit Bas van den Berg, Marcel Bosselaar, Sam Henriks, en Ramon de Nooijer die uiteindelijk toch besloten heeft om individueel mee te doen. De tweede plaats ging naar ‘Ruth’s Angels’ bestaande uit Jimmy Hendrickx, Ties de Wildt, Patrick Lenaers en Ruth de Vries. De derde plaats was voor Jasper van Galen, Sammie Alolabi, Chris van den Bomen en Sim Bouwmans.

Het was wederom een zeer succesvolle editie waarbij veel Asterix leden een prachtige prestatie hebben neergezet. Vele PR’s zijn tijdens deze wedstrijd gesneuveld en meerdere medailles werden mee naar huis genomen. Deze wedstrijd had niet plaats kunnen vinden zonder de fantastische vrijwilligers die hebben geholpen; bedankt voor jullie inzet!